Διαφορά ανδρών και γυναικών στο ενεργειακό σχέδιο


Τι είναι η γυναίκα και πώς διαφέρει από τον άντρα; Η Ανώτατη Συμπαντική Αρχή δεν δημιούργησε απλώς  άνδρες και γυναίκες αλλά τους έκανε εντελώς διαφορετικούς. Εκτός από το γεγονός ότι το κάθε φύλο  έχει τις δικές του λειτουργίες, η ενέργεια κινείται μέσα μας με διαφορετικούς τρόπους.
Οι Βέδες λένε ότι κάθε άτομο έχει επτά ψυχικά ενεργειακά κέντρα, τα οποία ονομάζονται τσάκρας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερα ενεργειακά κέντρα, αλλά υπάρχουν επτά βασικά. Άνδρες και γυναίκες είμαστε έτσι πλασμένοι ώστε η ενέργεια σε αυτά τα κέντρα να κινείται διαφορετικά,  σε κάποια δεξιόστροφα ενώ σε κάποια άλλα αριστερόστροφα. Αυτό προσδιορίζει την ενεργητικότητα ή παθητικότητα σε ένα τσάκρα. Και αποδεικνύεται ότι συμπληρώνουμε πλήρως ο ένας τον άλλο.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Θα ξεκινήσουμε από κάτω. Το χαμηλότερο τσάκρα είναι το muladhara. Είναι υπεύθυνο για την επιβίωση και τους απογόνους και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ενεργό στον  άντρα και παθητικό στη γυναίκα. Δηλαδή, ένας άντρας δίνει ενέργεια και μια γυναίκα παίρνει. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η αρσενική λειτουργία είναι να παρέχει προστασία. Προστασία για την επιβίωση των γυναικών. Παρέχει βασική ασφάλεια. Το καθήκον μιας γυναίκας σε αυτό το σημείο είναι να μάθει να αποδέχεται. Όπως είχε προγραμματιστεί, πρέπει να εμπιστεύεται πλήρως τον άντρα και να τον επικαλείται – να ξέρει ότι μπορεί να τη φροντίσει. Πολλές γυναίκες έχουμε πολλή προγονική αρνητική πληροφορία και άλλους τραυματισμούς. Πολύ συχνά δεν επιτρέπουμε στον άντρα να μας φροντίζει καθόλου. Πολύ συχνά οι γυναίκες λένε – «Ω, θα ήθελα έναν ισχυρό ώμο». Αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι είναι τόσο τρομακτικό να εμπιστεύεσαι, ώστε είναι ευκολότερο να κάνεις τα πάντα μόνη σου. Αν μια γυναίκα αρχίσει να φροντίζει τον εαυτό της μόνη της, για παράδειγμα τον εαυτό της και τα παιδιά της, το τσάκρα αρχίζει να εργάζεται με αρσενικό τρόπο, αρχίζει να είναι ενεργό. Εάν μια γυναίκα έχει έναν σύζυγο κοντά, τότε δεν έχει απομείνει τίποτε γι’ αυτόν και το τσάκρα του γίνεται παθητικό. Δηλαδή, αρχίζει να παίρνει ενώ της γυναίκα να δίνει. Και τότε είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να καταλάβετε ότι εάν έχετε έναν σύζυγο ή έναν σύντροφο, αλλά ταυτόχρονα προτιμάτε να φροντίζετε εσείς για την ασφάλειά σας, τότε αναλαμβάνετε την αρσενική λειτουργία και αυτό βλάπτει τη θηλυκότητα σας και την αρρενωπότητα του.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ
Ακολουθεί το δεύτερο τσάκρα - svadhisthana. Είναι υπεύθυνο για την ευχαρίστηση και την επιθυμία και εργάζεται διαφορετικά. Στις γυναίκες είναι ενεργό και στους άνδρες είναι παθητικό. Δηλαδή οι γυναίκες δίνουν και οι άντρες δέχονται. Ακόμα και στις Βέδες λέγεται ότι ο άντρας είναι αυτός που απολαμβάνει και η γυναίκα είναι αυτή μέσω της οποίας υπάρχει η απόλαυση. Αυτό υποδηλώνει ότι το καθήκον της γυναίκας είναι να δημιουργήσει  έναν άνετο και ζεστό κόσμο για τον άνδρα. Πολύ συχνά οι γυναίκες διαμαρτύρονται σε αυτό το σημείο.  Λένε «Γιατί πρέπει να τους υπηρετήσουμε, γιατί να τους ικανοποιήσουμε και γιατί να εκπληρώσουμε όλες τις επιθυμίες τους; Τι είναι αυτή η κοσμική αδικία;» Στην πραγματικότητα όλα είναι δίκαια εδώ. Λόγω των επτά τσάκρας – τριών ενεργητικών στις γυναίκες, τριών ενεργητικών στους άντρες και του 7ου,  του υψηλότερου που λειτουργεί το ίδιο σε όλους. Επομένως, δεν υπάρχει αδικία σε αυτό, υπάρχει απλώς ένας διαχωρισμός των ρόλων. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο άντρας επίσης δίνει και το καθήκον μας είναι να του χαρίσουμε την ευχαρίστηση και να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες του - και τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα. Ένας άντρας μπορεί να μαγειρεύει το πρωί μια απλή ομελέτα με τη στάση «τρώτε και αφήστε με μένα». Ωστόσο,  μπορεί η γυναίκα να το κάνει αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά στο πρωινό, στο μεσημεριανό γεύμα ή στο δείπνο ο άντρας να παίρνει ευχαρίστηση. Κατά συνέπεια, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να λειτουργείτε, για παράδειγμα, στη σεξουαλική σχέση. Μπορείτε να εκτελέσετε το συζυγικό καθήκον και να πείτε «πότε θα τελειώσει όλο αυτό;» αλλά μπορείτε, από την άλλη, να βεβαιωθείτε ότι ο άντρας πραγματικά απολαμβάνει τη διαδικασία. Ας μην είναι καθημερινά, ούτε καν κάθε εβδομάδα. Ας είναι ένας μηνιαίος εορτασμός.
ΧΡΗΜΑΤΑ
Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο τρίτο τσάκρα - manipura. Αυτό διέπει τα χρήματα, την ενέργεια της ζωής, τα επιτεύγματα. Είναι ενεργητικό στους άνδρες και, συνεπώς, παθητικό στις γυναίκες. Δηλαδή, ο άντρας δίνει στη γυναίκα. Η γυναίκα αποδέχεται. Και εδώ πάλι οι γυναίκες έχουν πρόβλημα. Συχνά λαμβάνω επιστολές που λένε ότι «δεν μπορώ να πάρω χρήματα από έναν άντρα». Ή «ντρέπομαι να ζητήσω από τον σύζυγο χρήματα για κάποια μπλούζα». Συνήθως αυτό συμβαίνει συχνά όταν μια γυναίκα εργάζεται, είναι ικανή να παρέχει, και μετά παντρεύεται και παίρνει άδεια μητρότητας. Θέλει να αγοράσει κάτι και επειδή δεν εργάζεται ντρέπεται να ρωτήσει τον σύζυγό της. Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια πολύ σοβαρή σύγκρουση. Διότι εάν μια γυναίκα αρνείται να δεχτεί χρήματα και ζωτική ενέργεια, τότε ο άντρας είτε παύει να τα δίνει και πηγαίνει σε μια ελαφρώς διαφορετική θέση, είτε η παροχή αυτών λιγοστεύει. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνδρες ωφελούνται όταν μια γυναίκα δεν ζητά τίποτα. Η γυναίκα λέει ότι δεν χρειάζεται τίποτα. Εάν μια γυναίκα έχει μια τέτοια στάση απέναντι στον εαυτό της, τέτοια στάση απέναντι στο χρήμα και τέτοια στάση απέναντι σε έναν άντρα, τότε ο άντρας δεν θα κερδίζει πολλά, γιατί απλά δεν τα χρειάζεται. Οι άνδρες είναι από τη φύση τους πολύ ασκητικοί. Πιθανότατα έχετε δει διαμερίσματα εργένηδων, ενίοτε δεν έχουν καν τα απαραίτητα. Μερικές φορές υπό αυτές τις συνθήκες ο άντρας σταματά να κερδίζει χρήματα και γίνεται βάρος στις γυναίκες. Ή βρίσκει εκείνο που θα τον παροτρύνει να επιτύχει τις επιθυμίες του. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον της γυναίκας να μάθει να δέχεται χρήματα, δώρα από τον άνδρα, καθώς και επιτεύγματα και επιτυχίες που κάνει στο όνομα της. Υπάρχει μια ακόμα επιλογή, όταν μια γυναίκα ξαφνικά αρχίζει να κερδίζει πολλά. Αρχίζει να πιστεύει ότι αυτός είναι ο σημαντικότερος στόχος της στη ζωή - να τροφοδοτεί την οικογένεια της. Δηλαδή, αν μια γυναίκα αναλάβει αποφασιστικά δραστηριότητα από αυτή την άποψη, τότε στον άντρα δεν έχει μείνει τίποτα. Η γυναίκα πήρε τα πάντα. Ο άντρας έχει μόνο να λάβει. Στη συνέχεια ο άντρας μένει σπίτι ευνουχισμένος  και γκρινιάζει. Και σε αυτό την ευθύνη έχει η γυναίκας- δεν πήρε εξαρχής τη δική της.
ΑΓΑΠΗ
Το επόμενο τσάκρα, το anahata, είναι της καρδιάς. Είναι υπεύθυνο για την αγάπη και τη συμπάθεια. Αυτό είναι το θηλυκό μας τσάκρα. Δηλαδή οι γυναίκες πρέπει να δίνουν και οι άντρες να δέχονται. Το αντίθετο αποδεικνύεται άβολο. Πολλές γυναίκες έχουν πιθανώς έναν θαυμαστή που εκπληρώνει όλες τις ιδιοτροπίες τους, που είναι ό, τι θέλουν – τους προσφέρει λουλούδια και τα πάντα. Είναι διαθέσιμος να κάνει τα πάντα γι’ αυτές. Και τον κοιτάς και καταλαβαίνεις ότι είναι καλός άνθρωπος αλλά δεν μπορείς να τον αγαπήσεις. Δεν έχεις τίποτα για να τον αγαπήσεις. Ακριβώς επειδή ένας άντρας ανέλαβε να είναι ενεργός σε αυτό το τσάκρα.  Άρχισε να δίνει, οπότε η γυναίκα δεν έχει άλλες επιλογές. Δεν μπορεί να αγαπά. Και η αγάπη είναι όλη μας η θηλυκότητα. Εάν μια γυναίκα δεν μπορεί να αγαπά, να αυτό-πραγματωθεί σε αυτό το πεδίο, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτήν. Τέτοιες σχέσεις συχνά δεν λειτουργούν. Επομένως, αυτή είναι απλώς μια όμορφη εικόνα – «Θέλω ο σύζυγός μου να με φροντίζει ρομαντικά, να κάνει αυτό και να κάνει και το άλλο και να με αγαπάει έτσι και να με αγαπάει αλλιώς». Αν είχε συμβεί αυτό, τότε δεν θα το απολαμβάνατε πραγματικά καθόλου. Χαίρομαι λοιπόν αν οι άνδρες σας δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη γι’ αυτό το κέντρο από εσάς και σας επιτρέπουν να το καταλάβετε. Τότε μπορείτε να ανοίξετε πλήρως σε αυτό, να κάνετε μερικές ευχάριστες εκπλήξεις στον αγαπημένο σας και να το απολαύσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλη τη ζωή του θα δέχεται και δεν θα δώσει τίποτα σε αντάλλαγμα. Πιθανότατα θα κάνει επίσης κάτι για σας, αλλά δεν θα προκύπτει από αυτό το ενεργειακό κέντρο. Θα ανταποδίδει, για παράδειγμα, στο επίπεδο του τρίτου τσάκρα - δηλαδή, θα κάνει κάποια δώρα, ή στην αρχή θα αρχίσει να σας φροντίζει όσον αφορά τον χώρο διαβίωσης ή σε κάποια άλλα βασικά πράγματα. Επομένως, μην περιμένετε έναν άντρα με απόκοσμο ρομαντισμό και εργάτη εκπλήρωσης των ιδιοτροπιών σας, επειδή είναι ευθύνη των γυναικών  να εκπληρώνουμε τις επιθυμίες των αντρών, να δίνουμε ευχαρίστηση και αγάπη. Αυτή είναι η γυναικεία ευθύνη. Ένας άντρας θα ανταποδώσει με κάτι άλλο. Με υλικά δώρα και αίσθηση ασφάλειας.
ΑΥΤΟ-ΕΚΦΡΑΣΗ
Το πέμπτο τσάκρα - vishuddha - επικοινωνία, έκφραση. Ένας άντρας δίνει ενώ μια γυναίκα δέχεται. Ο άντρας είναι ενεργητικός. Είναι πολύ σημαντικό για έναν άντρα στη ζωή να εκφραστεί, να πετύχει την αυτό-πραγμάτωση. Εάν μια γυναίκα έχει μάθει να δίνει αγάπη από το τέταρτο ενεργειακό κέντρο, τότε αυτή η ενέργεια αυξάνεται σε έναν άντρα και θέλει όχι μόνο να κερδίζει χρήματα, όχι μόνο να προσφέρει στην οικογένεια τα βασικά, αλλά επιθυμεί να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία, κάποια κληρονομιά. Θέλει να βελτιώσει αυτόν τον κόσμο με κάτι - σε αυτό το επίπεδο, οι άνδρες συχνά αρχίζουν να κάνουν σπουδαία πράγματα, παγκόσμια κατορθώματα. Και όλα αυτά τα πράγματα γίνονται στο όνομα των γυναικών. Το καθήκον των γυναικών σε αυτό το σημείο είναι να πάρουν. Χαρούμενα και με αγάπη. Όπως οι πριγκίπισσες και οι βασίλισσες απολαμβάνουν τιμή από τις μάχες των ιπποτών. Στο όνομα των γυναικών οι άντρες κινητοποιούνται να κάνουν σταυροφορίες, να υπερασπιστούν την πατρίδα τους ή να σώσουν τον πλανήτη από την περιβαλλοντική καταστροφή. Έτσι, αν μια γυναίκα θέλει ο άντρας της όχι μόνο να επιβιώνει και να εργάζεται, αλλά να είναι πραγματικά συνειδητοποιημένος και να θέλει να αλλάξει τον κόσμο πρέπει να μάθει να τον αγαπά. Η ενέργεια της γυναικείας αγάπης είναι σε θέση να αυξήσει την ενέργεια στο πέμπτο τσάκρα του άντρα. Επιπλέον, εξακολουθεί να είναι ένα κέντρο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.
ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το έκτο τσάκρα, το ajna, είναι η διόραση. Η γυναίκα δίνει και ο άντρας δέχεται. Θεωρητικά, κάθε σύζυγος πρέπει να είναι η κύρια βοηθός του συζύγου της. Και η πραγματική της  βοήθεια δεν είναι να τον βάλει να κάνει κάτι που δεν αγαπάει, αλλά να του παράσχει κάτι στο οποίο είναι αδύναμος, δηλαδή διορατική ικανότητα. Ας υποθέσουμε ότι μια γυναίκα δίνει πάντα πολύ καλές συμβουλές στο σύζυγό της. Έχει καλή διαίσθηση, και συχνά αισθάνεται και λέει  π.χ. «Δεν μου αρέσει ο τύπος με τον οποίο θέλετε να υπογράψετε συμβόλαιο». Ένας άντρας σε τέλεια ισορροπία ακούει τα συναισθήματά της. Εάν έχει προσδιοριστεί ορθά στα τρία κέντρα του - γίνεται αντιληπτός ως επικεφαλής της οικογένειας, ως διαχειριστής και έχει κάποια αποστολή - θα πάρει εύκολα υπόψη τις συστάσεις της συζύγου του. Μια γυναίκα πολύ συχνά αισθάνεται μερικά πράγματα και λέει "Άκου, δεν μου αρέσει αυτό το άτομο, ας μην συνεργαστούμε», ή «νιώθω καλά, δεν θα τελειώσει, χρειάζεται λίγος χρόνος» - και έτσι συμβαίνει. Μου συνέβαινε συχνά όταν δεν μου άρεσε κάποιος, αν και δεν υπήρχαν προφανείς λόγοι γι 'αυτό. Δεν έλεγα κάτι στον σύζυγό μου. Ο άνθρωπος αποκαλυπτόταν κακή επιλογή, οπότε συνειδητοποίησα ότι το καθήκον μου είναι να εξασφαλίζω τον σύζυγό μου και άρχισα να του μιλάω. Αρχικά μόνο απολάμβανε, αλλά μετά από μερικές σοβαρές καταστάσεις άρχισε να ρωτά τη γνώμη μου για τους ανθρώπους. Ειδικά για την εταιρεία και τις συνεργασίες με τον οποιονδήποτε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΕΣ
Το έβδομο τσάκρα λειτουργεί όμοια για όλους - είναι η σχέση μας με το Θεό. Δεν έχει σημασία αν είμαστε άντρες ή γυναίκες. Πρώτα απ’ όλα είμαστε ψυχές και η ψυχή δεν έχει φύλο. Οι διαφορές φύλου είναι σημαντικές εδώ στη Γη για να εκπληρώσουμε την αποστολή για την οποία γεννηθήκαμε. Το φύλο μας δίνει ένα πλαίσιο που μπορούμε να γεμίσουμε με τον τρόπο που μας αρέσει. Μπορούμε να πούμε ότι, δίνοντάς μας ένα γυναικείο σώμα, ο Κύριος μείωσε το εύρος των πιθανοτήτων και περιγράφει σαφέστερα τον ρόλο που πρέπει να παίξουμε εδώ.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ;
Οι μεγαλύτερες στρεβλώσεις είναι συνήθως στα τέσσερα χαμηλότερα τσάκρα μας. Δημιουργούν μια βάση αρμονίας για τα υψηλότερα επίπεδα. Επομένως, οι γυναίκες έχουμε ένα μεγάλο καθήκον σε αυτή τη ζωή - να μάθουμε να δεχόμαστε από έναν άντρα στο πρώτο και στο τρίτο τσάκρα. Και επιπλέον - να μάθουμε να δίνουμε από το δεύτερο και το τέταρτο. Ακριβώς αυτό που συχνά δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε.