Λευκή μαγεία, Μαύρη μαγεία και οι παρεξηγήσειςΗ ενασχόληση με τη μαγεία είναι ένα θέμα που προκαλεί πολλούς ανθρώπους. Στην πλειοψηφία τους αυτοί που εντυπωσιάζονται είναι όσοι δεν έχουν κατανοήσει σε βάθος την αιτία αυτού που αποκαλούμαι «λευκή μαγεία» και «μαύρη μαγεία». Δυνητικά έχουμε όλοι πρόσβαση σε όση γνώση χρειαζόμαστε για να είμαστε μάγοι.

Μια πολύ απλή εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι το κατά πόσο μια διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί λευκή ή μαύρη εξαρτάται από το κίνητρο που καθοδήγησε το δημιουργό της στην εκτέλεση της.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και η ευχή μιας μητέρας για την προσταστία του παιδιού της μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί λευκή μαγεία με την ευρεία έννοια διότι το κίνητρο είναι η ανιδιοτελής προσφορά αγάπης και το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι το όφελος του ανθρώπου. Αντίθετα, η απλή «γλωσσοφαγιά» που υποκινείται από φθόνο, ζήλια ή θυμό μπορεί ενίοτε να είναι τόσο φορτισμένη συναισθηματικά από το δημιουργό της ώστε να κατευθύνεται απόλυτα εστιασμένα και επιθετικά προς κάποιον άνθρωπο και να του προξενεί ατυχήματα και αναποδιές στην καθημερινότητα του και να θεωρείται πράξη μαύρης μαγείας. 

Λευκή μαγεία μπορεί να εφαρμόζει ένας μύστης ο οποίος προσεύχεται για την ευημερία όλου του πλανήτη αλλά λευκή μαγεία μπορεί να ονομαστεί και αυτό το οποίο πετυχαίνει το άναμα ενός κεριού μπροστά σε ένα εικόνισμα και η προσευχή του πιστού για τη θεραπεία ενός δικού του ανθρώπου. Δεν έχει πάντα σημασία ο βαθμός στον οποίο ο άνθρωπος γνωρίζει πως επενεργεί, τι κάνει και που απευθύνεται αλλά η πρόθεση του. Η πρόθεση μια καθαρής καρδιάς γεμάτης αγάπη είναι πιο δυνατή κι από τη δυνατότερη ευχή ενός μυημένου όταν υποκινείται από πίστη. Πόσοι και πόσοι άνθρωποι που αυτο-θεραπεύτηκαν δεν αποδεικνύουν ότι η πίστη τους τους βοήθησε να επιστρέψουν στην υγιή κατάσταση; Πόσοι και πόσοι ασθενείς με καρκίνο ή άλλες ασθένειες δεν απέδειξαν ότι το ενεργειακό τους σώμα μπόρεσε να υπερισχύσει του φυσικού και να θεραπεύσει το δεύτερο; Αν αυτό δεν είναι μαγεία τότε τι είναι; Αυτό που δεν μπορούμε να δούμε με τα φυσικά μας μάτια αλλά κατά καιρούς χρησιμοποιούμε προς όφελος μας είναι μαγεία. Η υπέρβαση των φτωχών ορίων της χονδροειδούς ύλης και η ανύψωση της συνειδητότητας μας είναι μαγεία. Η μεταμόρφωσή μας από χώμα και νερό σε πνεύμα και η επιστροφή και ταύτιση μας με τη θεία ουσία μας είναι μαγεία. Η μεταμόρφωση μας σε αυτό για το οποίο είμαστε προγραμματισμένοι να είμαστε είναι μαγεία. Όσα μπορούμε δυνητικά να πετύχουμε αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα τα θεωρούμε μαγεία. 

Το όλο θέμα της μαγείας και του διαχωρισμού της μπορεί πολύ εύκολα να απομυθοποιηθεί μόλις συλλάβουμε την ανθρώπινη δομή στο σύνολο της και την απόλυτη ανά πάσα στιγμή αλληλεπίδραση με το Όλον. Ο άνθρωπος έχει φτιαχτεί «κατ’ εικόνα και καθ’ ομόιωσιν». Πρακτικά συνιστά τη μικρογραφία του μακρόκοσμου. 

Επίσης, τα πάντα είναι ύλη. Η διαφοροποίηση έγκειται στη συχνότητα δόνησης των μορίων της ύλης. Ολόκληρη η αύρα μας είναι ύλη πιο υψηλής συχνότητας και επικοινωνεί με τις διαστάσεις στις οποίες τα μόρια δονούνται σε πιο υψηλή συχνότητα από αυτή της 3ης διάστασης. Η τρίτη διάσταση είναι αυτή στην οποία εκδηλώνεται το φυσικό μας σώμα. Το ενεργειακό σώμα της αύρας μας καταλαμβάνει «χώρο» από την τέταρτη διάσταση και έπειτα. Όλοι οι άνθρωποι μέσω της αύρας μας βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ μας και με τις συμπαντικές δομές που μας φιλοξενούν και υποστηρίζουν την ύπαρξη μας.
 
Ότι φέρει ο κάθε άνθρωπος στην αύρα του εναποτίθεται και στο πανανθρώπινο πεδίο μέσα στο οποίο τα ενεργειακά σώματα όλων μας επικοινωνούν. Επομένως ανά πάσα στιγμή δίνουμε και παίρνουμε από αυτό το ενοποιημένο πεδίο. Αν η πλειοψηφία των ανθρώπων «φορτίζουν» το πεδίο αυτό με θετικές σκέψεις και ανώτερα συναισθήματα τότε αυτά με τη σειρά τους επιστρέφουν πίσω σε όλους. Αν κάποιοι μολύνουν το πεδίο αυτό με αρνητικές σκέψεις, δημιουργούν την προυπόθεση να μολυνθούν κι άλλοι άνθρωποι από αυτή την ενεργειακή ακαθαρσία. Τέτοιες καταστάσεις μπορούν να έχουν το μέγεθος επιδημίας όταν παρατηρούμε ότι ξαφνικά πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα κάνουν παρόμοιες κινήσεις και σκέψεις ή υιοθετουν παρόμοιες συμπεριφορές και τρόπους ζωής. 

Η εξαγνισμένη αύρα είναι η σημαντικότερη προυπόθεση για την ωφέλιμη επαφή με το ενοποιημένο πεδίο. Όταν περιέχει μιάσματα έλκεται από την αρνητική συσσωρευμένη ενέργεια που υπάρχει γύρω. Αντίθετα, όσο πιο καθαρή είναι τόσο πιο πολύ απωθείται από το ακάθαρτο και έλκεται από το λευκό. Άνθρωποι οι οποίοι πέφτουν θύματα μαγείας συνήθως έχουν επάνω τους μεμπτά σημεία πάνω στα οποία η κατευθυνόμενη αρνητική ενέργεια βρίσκει άγκριστρο για να πιαστεί. Αντίθετα, ένας άνθρωπος καθαρός, γεμάτος αγάπη δεν μπορεί να είναι ευάλωτος σε καμία μαύρη μαγεία όσο ισχυρή κι αν είναι αυτή. Αυτό εξηγεί και τη λευκή μαγεία που επιτελούν οι ενεργειακοί θεραπευτές όταν βάζουν όλη τους την πρόθεση στη θεραπεία κάποιου και το πετυχαίνουν διότι προσεύχονται με ανιδιοτέλεια για την υγεία και το ανώτερο καλό του συνανθρώπου τους. 

Καταλαβαίνουμε, επομένως, ότι το μαύρο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δημιούργημα ενεργειακού μιάσματος στο οποίο ο κάθε άνθρωπος έχει συντελέσει. Δημιούργημα που μπορεί ωστόσο να αποκτήσει μεγάλη ένταση, μέγεθος και αυτονομία και να αποτελέσει τον προσωπικό δαίμονα του καθενός. Από την άλλη πλευρά, το λευκό είναι το ακριβώς αντίθετο δημιούργημα και μπορεί να ισχυροποιηθεί τόσο όσο το μαύρο και να αποτελεί πηγή φώτισης, πίστης και αισιοδοξίας για όσους επιδιώκουν την επαφή με αυτό. 

Αυτό που έχει σημασία να θυμόμαστε είναι ότι όσο ασχολούμαστε με κάτι τόσο το δυναμώνουμε διότι του παρέχουμε ενεργειακή τροφή. Εμείς επιλέγουμε τι θα δημιουργήσουμε και που θα προσκολληθούμε.  

Μαρδάκη Όλγα 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαφορά ανδρών και γυναικών στο ενεργειακό σχέδιο