Θεραπεία Yin - Yang   Οι ειδικές Θεραπευτικές Συνεδρίες Yin-Yang συμβάλλουν στην ενεργοποίηση, απελευθέρωση, ανάπτυξη και εναρμόνιση των δύο αντίθετων ενεργειών: της θηλυκής Yin (νερού) και της αρσενικής Yang (φωτιάς).
   Οι ενέργειες αυτές συνυπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο και πρέπει πάντα να βρίσκονται σε ισορροπία. Συμβαίνει μερικές φορές να βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση, να μη μπορούν να εκδηλωθούν εξαιτίας αρνητικών πληροφοριών που ενδεχομένως φέρει ο άνθρωπος (παιδικά τραύματα, φόβοι, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αδυναμία ταύτισης με το φύλο κλπ) και να αναπτύσσονται με τρόπο ασύμμετρο.
   Στην περίπτωση αυτή υπερισχύει η μία ενεργειακή ποιότητα έναντι της άλλης, γεγονός που δημιουργεί προβληματικές καταστάσεις στα άτομα και των δύο φύλων. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να συναντάμε άντρες με περίσσεια Yin ενέργειας ή γυναίκες με περίσσεια Yang ενέργειας ή το αντίθετο. Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο είναι καταστάσεις ανισορροπίας και μπορούν να οδηγήσουν σε αδυναμία ανάπτυξης και εκδήλωσης της γενετήσιας ενέργειας, αδυναμία αποδοχής και ταύτισης με το φύλο του ατόμου, δυσκολία στη δημιουργία υγιών δεσμών, δυσκολία στην απόκτηση οικογενειακής ευτυχίας καθώς επίσης και δυσκολία ή αδυναμία τεκνοποίησης.
   Τα τσάκρα που εμπλέκονται περισσότερο στην ανισορροπία Yin-Yang είναι τα 2ο και 4ο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βιώνει ο άνθρωπος ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις που αφορούν αυτά τα ενεργειακά κέντρα όπως θλίψη, μελαγχολία, φόβο προδοσίας, αισθήματα αναξιότητας, αδυναμία να ανοίξει την καρδιά του προς το σύντροφο, ζήλια, συναισθηματική αστάθεια, αδυναμία εκδήλωσης συναισθημάτων, σκληρότητα, φόβο απόρριψης, εγωιστική «αγάπη», απομάκρυνση κ.ά. Αν οι αρνητικές πληροφορίες που φέρει επάνω του σωματοποιηθούν τότε μπορεί να εμφανίσει ασθένειες του ουρογεννητικού συστήματος, στειρότητα, ανικανότητα, ψυχρότητα όσον αφορά τις γυναίκες, δυσκαμψία των αρθρώσεων, δυσκοιλιότητα, κατακράτηση υγρών, προβλήματα έμμηνου ρύσης, αποστροφή για τον έρωτα, συζυγική απιστία, σεξουαλικές αποκλίσεις ή διαστροφές, άρνηση του φύλου, αφροδίσια νοσήματα και έξεις σε ουσίες.
   Οι θεραπείες Yin-Yang πραγματοποιούνται ειδικά για την εξυγίανση των παραπάνω καταστάσεων. Εναρμονίζουν τις δυο αντίθετες ενέργειες στον άνθρωπο, απαλλάσσουν από την αποθηκευμένη αρνητική πληροφορία, απελευθερώνουν από το συναισθηματικό βάρος, ενισχύουν την ανάπτυξη των γενετήσιων ενεργειών, συμβάλλουν στη σύναψη υγιών σχέσεων με το άλλο φύλο και συντελούν στην οικογενειακή ευτυχία.  

Mardaki Olga 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαφορά ανδρών και γυναικών στο ενεργειακό σχέδιο