Τι συμβαίνει κατά τη θεραπεία

H εφαρμογή των καναλιών σε έναν άνθρωπο στοχεύει σε ολόκληρο το πεδίο της αύρας του αλλάζοντας τη δόνηση των δομών που περιέχει. Έτσι, προκαλεί αναδιάρθρωση και κάθαρση των στρωμάτων της αύρας. Αυτό συμβαίνει αναγκαστικά διότι η ασθένεια εμφανίζεται πρώτα στα λεπτά σώματα και σταδιακά μπορεί να εισχωρήσει στο φυσικό σώμα και να εκδηλωθεί ως ασθένεια. Επομένως, με τα κανάλια θεραπεύονται όχι μόνο τα συμπτώματα μιας ασθένειας ή προβληματικής κατάστασης αλλά οι αιτίες οι οποίες συνήθως εδρεύουν στα λεπτά σώματα και διατηρούνται εκεί ως κακώς επεξεργασμένη ενέργεια και πληροφορία. Σβήνεται, δηλαδή, το ενεργο-πληροφοριακό ίχνος της διαταραγμένης κατάστασης. Η κοσμική ενέργεια κάνει ανακατασκευή των ενεργειακών σωμάτων μέχρι να επέλθει ισορροπία του συστήματος. Επίσης,  αν ένα όργανο δεν έχει νοσήσει ακόμα, η κοσμική ενέργεια δρα προληπτικά εφόσον θεραπεύει την κατάσταση όσο βρίσκεται ακόμα στα λεπτά σώματα. Υπενθυμίζεται ότι η ενεργειακή θεραπεία δεν υποκαθιστά τις κλασικές ιατρικές θεραπείες, ειδικά στις περιπτώσεις ασθενών που κάνουν χρόνια λήψη φαρμάκων, έχουν ήδη πολύ ταλαιπωρημένο σώμα και έχουν ανάγκη τη συνέχιση της φαρμακευτικής αγωγής.
Η διάρκεια του θεραπευτικού προγράμματος εξαρτάται από το πόσο έχει προσβληθεί το πεδίο και τα όργανα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπάρχουν οξύνσεις καθώς και σωματικές και ψυχολογικές κρίσεις. Η ατέλεια ομοιοπαθητικά οξύνεται κατά την κάθαρση, όλη η αρνητικότητα βγαίνει στην επιφάνεια και τότε επέρχεται κρίση και αναστάτωση. Κατά τη θεραπεία συντονίζεται η ενεργο-πληροφοριακή δομή του ανθρώπου με την αρχέγονη πηγή της δημιουργίας, αυξάνεται η συχνότητα των δονήσεών του  και ανοίγει η συνείδησή του. Ασφαλώς για καλύτερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα απαιτείται κι από την πλευρά του θεραπευόμενου κόπος και νοητική δέσμευση ότι θα προσπαθήσει κι ο ίδιος να αλλάξει και να μην επαναλάβει τα ίδια νοητικά πρότυπα, να μην διαχειριστεί, ξανά, λάθος τις καταστάσεις και οδηγηθεί στα ίδια αποτελέσματα και την ίδια ή παρόμοια ασθένεια. Σε αυτό βοηθά η ταυτόχρονη ανύψωση του επιπέδου συνειδητότητας που τον βοηθά να κατανοεί και να ξεπερνά τα μαθήματα ευκολότερα και γρηγορότερα. Έτσι μπορεί να αλλάξει τα λανθασμένα νοητικά πρότυπα με τα οποία διαχειρίζεται λάθος την πληροφορία και τις καταστάσεις, τους συλλογισμούς, την κοσμοθεωρία, τις πεποιθήσεις και τη στάση ζωής. Όσον αφορά το μέγεθος της βοήθειας αρκεί να αναφερθεί ότι ο καθένας θα λάβει μέχρι εκεί που πιστεύει. Είναι απόφαση του ανθρώπου το πόσο θα προχωρήσει, το αν επιθυμεί απλώς σωματική ίαση ή και πνευματική ανάπτυξη και ενεργειακή εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι είναι τα κανάλια  που θεραπεύουν κι όχι ο θεραπευτής άμεσα. Τα κανάλια ξέρουν τι θα θεραπεύσουν και με ποια σειρά, καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα καθοδηγήσουν τον άνθρωπο. Ο θεραπευτής οφείλει να λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί ως αγωγός που θα διοχετεύσει την κοσμική ενέργεια στον θεραπευόμενο. Στην πορεία της θεραπείας δημιουργούνται καταστάσεις που λειτουργούν ως μαθήματα για να βοηθήσουν τον άνθρωπο να επεξεργαστεί σωστά αυτή τη φορά την πληροφορία και να προχωρήσει. Πρέπει να έχει πάντα κατά νου ότι  ό,τι έρχεται είναι πάντα για καλό ακόμα κι αν πονάει και το αντιμετωπίζει ως κακό ή ως πρόβλημα. Σε κάθε περίσταση του δίνεται η δυνατότητα να μάθει και να εξελιχθεί. Φυσικά οι απότομες αλλαγές είναι επικίνδυνες και δεν έχουν νόημα διότι ο άνθρωπος μόνο μέσα από πρακτικά μαθήματα μπορεί να αποκομίσει γνώση. Ο θεραπευόμενος είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για την επιτυχία της θεραπείας η οποία στηρίζεται στην πρόθεσή του να βοηθήσει τον εαυτό του.
Ολοκληρώνουμε υπενθυμίζοντας ότι η γη είναι ένα μεγάλο σχολείο. Εδώ ενσαρκώνονται ψυχές που είχαν οπισθοδρομήσει ενεργειακά και έρχονται ξανά με την προοπτική να συλλέξουν εμπειρίες και να καταφέρουν να εξελιχθούν. Ανάλογα με το επίπεδο εξέλιξης δίνονται στον άνθρωπο καταστάσεις προκειμένου να προχωρήσει. Το κάρμα είναι ακριβώς αυτή η εξελικτική πορεία προς την ανάπτυξη της συνειδητότητας και περιλαμβάνει εμπειρίες και μαθήματα μέσα από τα οποία ο άνθρωπος πρέπει να πετύχει την πνευματική ανάπτυξη και ολοκλήρωση. Δεν υπάρχει Θεός τιμωρός, ούτε  αδικία. Οι συμπαντικοί νόμοι είναι δίκαιοι, αλάνθαστοι και λειτουργούν και εφαρμόζονται πάντα. Ο άνθρωπος “ό,τι σπέρνει θερίζει”. Η κάθε πράξη φέρει το “αδιόρθωτο”, άπαξ και γίνει θα λειτουργήσει ο συμπαντικός νόμος της ανταπόδοσης, η καλή πράξη θα επιστρέψει, η κακή επίσης και τίποτα δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει την τιμωρία και τον πόνο που θα βιώσει ο άνθρωπος. Βρισκόμενοι, λοιπόν, σε ένα κόσμο στον οποίο μας έχει επιτραπεί η ελεύθερη βούληση, ας σταθούμε ικανοί να συνειδητοποιήσουμε την υπέρτατη ουσία της ύπαρξής μας για να προχωρήσουμε στην ανοδική, ενεργειακά εξελικτική πορεία, και τελικά να πετύχουμε την ένωσή μας με την πηγή της δημιουργίας. 

Μαρδάκη Όλγα 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαφορά ανδρών και γυναικών στο ενεργειακό σχέδιο